Strenge controle op verkoop vuurwerk en bombels

Net zoals alle voorgaande jaren zal er ook dit jaar een strenge controle uitgevoerd worden op de verkoop van vuurwerk en bombels. Dat zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost tegenover De West. Samen met het Korps Brandweer Suriname (KBS), wordt momenteel het proces om het verlenen van vergunningen voor vuurwerk en bombels nauwkeurig gescreend. “Wij letten erop dat alleen de ondernemers die de richtlijnen volgen en de vereiste veiligheid in acht nemen, in aanmerking zullen komen voor een vergunning”, zegt de burgervader. Het team van KBS zal het veld ingaan om na te gaan of ondernemers daadwerkelijk een veilige locatie hebben voor de verkoop van vuurwerk en bombels.

Vorig jaar vielen er ruim twintig vuurwerkslachtoffers. Onder deze slachtoffers waren er ook kinderen. Een tiener verloor zeker drie vingers, terwijl een oudere man een barstwond opliep aan zijn rechterhand. “Voorzichtigheid is geboden. Ik begrijp dat een ieder wil feesten, maar weest u ontzettend voorzichtig. Als u uw vingers kwijtraakt, kunt u ze niet meer kopen bij Kersten of Kirpalani”, waarschuwt de burgervader. Hij doet een beroep op de ondernemers om ook erop te letten dat er geen vuurwerk en bombels worden verkocht aan kinderen.

Jaarlijks dienen honderden ondernemers in de verschillende districten een vergunning in voor de verkoop van vuurwerk en bombels. Ook dit jaar is dit het geval. De bestverkochte bombel in Suriname is de rode kettingknaller. “We gaan na de feestdagen een inventarisatie maken van het aantal vergunningen dat in totaal is verkocht”, aldus Nerkust.

-door Seshma Bissesar-

 

More
articles