Fernandes opent nieuwe bakkerij: ‘Nieuwe producten in assortiment’

“Met de opening van het nieuwe fabrieks- en kantorencomplex van Fernandes Bakkerij vandaag, is visie en droom werkelijkheid geworden”. Dit zegt de directeur van Fernandes, Kurt van Essen. Samen met de opening van de nieuwe bakkerij en de hypermoderne broodlijnen, werden ook twee nieuwe broodproducten, namelijk het Fernandes Sandwich Bread en het Fernandes Speltbrood, geïntroduceerd.

Met de uitbreiding van Fernandes Bakkerij zullen alle activiteiten die verder van de Kernkampweg plaatsvinden, verhuizen naar de nieuwe locatie. Dit geldt voor de snacks, taarten en het banket. Het uitgangspunt van het project was de integratie van activiteiten en de distributie van de producten vanuit een centrale locatie. Een uitdaging voor Fernandes was het zodanig opzetten van het project dat de productie op gang bleef, nieuwe productielijnen geselecteerd en opgestart konden worden en ervoor zorgen dat alle afdelingen die in de oude fabriek gehuisvest waren, in het nieuwe gebouw kwamen, zonder te veel disrupties in de markt.

In de nieuwe fabriek zijn er nu twee hypermoderne broodproductielijnen simultaan aan het produceren. Hiermee kan voldaan worden aan de grote vraag naar producten van Fernandes Bakkerij en is ook de mogelijkheid gecreëerd om nieuwe innovatieve broodproducten op de markt te brengen.

Zo zijn vandaag twee nieuwe broodproducten geïntroduceerd. Brian van Leeuwaarde, senior commercial manager, legt uit dat het Fernandes Sandwich Bread gewoon witbrood is, dat wij allemaal kennen als casino, maar dat het in een gesloten blik wordt gemaakt, waardoor het vocht beter vastgehouden kan worden. Daarnaast is het in een vierkante vorm, waardoor het beleggen gemakkelijker wordt. Het Fernandes Speltbrood is een variant van het tarwebrood, maar met een andere smaak en het antwoord op de vraag naar betere gezondheidsproducten.

De investering van het project bedroeg 15 miljoen US-dollar, waarvan 10 miljoen gefinancierd werd door de IDB. “De bakkerij wil het beste voor Suriname en dat zal nu een feit zijn met de nieuwe fabriek”, zegt Van Essen. Niet alleen Suriname, maar ook de regionale exportmarkten van brood-, banketproducten en snacks, zullen van internationale kwaliteit worden voorzien. Om dit te verwezenlijken voldoet het complex aan de hoogste internationale standaarden, zoals ISO 22000.

door Priscilla Kia

 

More
articles