Noorderstadskerk winnaar JS Bijbeltoneelfestival

Met de opvoering ‘Opwekking van Lazarus’ is de Noorderstadskerk der EBGS de winnaar geworden van de Jesus Students (JS) Bijbeltoneelfestival. In verband met haar 40-jarig bestaan, organiseerde het JS gisteren de JS Toneelfestival in het Cultureel Centrum Suriname (CCS), waaraan zes verschillende gemeentes hebben deelgenomen. Het publiek mocht gisteravond genieten van zes verschillende toneelopvoeringen gebaseerd op de Bijbel die naar deze tijd herleid zijn. Het festival had als doel jongeren te stimuleren de Bijbel te lezen. Een vierkoppige jury, met kennis van de Bijbel, taal en toneel, koos de top 3 op basis van de wijze waarop het toneel wordt overgedragen, de juistheid van het verhaal dat wordt gepresenteerd, articulatie en de taal. Terwijl de Noorderstadskerk de hoofdprijs in de wacht wist te slepen, eindigde gemeente Wini op de tweede plaats met ‘De genezing van een verlamde’, terwijl de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin op de derde plaats eindigde met de opvoering ‘Nu of nooit- Romeinen 1:16’. Behalve deze drie gemeenten, deden ook de Siloam Ministries, gemeente Deur der Hoop en gemeente Kroon des Levens, mee die ook op een creatieve manier hun toneelstuk hebben gepresenteerd. De kampioen kreeg een eigendomstrofee, tien Bijbels en een waardebon van ChiMin, terwijl de tweede en derde plaats in aanmerking kwamen voor een eigendomstrofee, tien Bijbels en een waardebon van Naskip voor de tweede prijs. Behalve de spectaculaire opvoeringen, mocht het publiek ook genieten van optredens van LA Mime, Felion Sanvisi, Raff Chanco en de JS-band.

More
articles