Douane Guadeloupe onderschept 700 kilo cocaïne uit Suriname

Volgens een bericht van het Franse persbureau AFP, dat op 3 november op het Franse eiland Guadeloupe werd gepubliceerd, hebben douane en politie ruim 700 kilo cocaïne ontdekt in een stalen vrachtcontainer die in de haven van Jarry door een vrachtvaarder was afgezet. De cocaïne was verstopt tussen een grote lading rijst die afkomstig was uit Suriname. In de container zaten 850 zakken rijst, in 33 van deze rijstbalen werd het verderfelijke spul aangetroffen. De cocaïne vertegenwoordigt een waarde van 30 miljoen euro volgens de meest recente informatie. De container moest naar België vervoerd worden. Volgens het AFP-bericht, zijn er geen aanhoudingen verricht, omdat het schip al was vertrokken toen de grote hoeveelheid cocaïne werd ontdekt. Volgens de melding van AFP, is het niet de eerste keer dat op Guadeloupe cocaïne wordt gevonden in scheepsladingen. In januari van dit jaar ontdekte de Franse justitie maar liefst 791 kilo cocaïne, eveneens in een vrachtcontainer.

More
articles