Jongste Nederlandse rapper met gouden plaat naar Suriname

Tur-G, de jongste Nederlandse rapper met een gouden plaat, komt naar Suriname voor het verzorgen van een concert. Dit vindt plaats op zaterdag 2 december in de Anthony Sporthal. Hij wordt door G-Block Recordz van Roberto Banel gehaald. Het concert is speciaal gericht op kinderen. Tur-G, geboren op 30 maart 2002, ging vanaf zijn derde met zijn broer Meo-D mee naar de opnamestudio. Het vak kreeg hij hierdoor al op jonge leeftijd mee. Zelf begon hij ook te rappen en hij wordt daarin begeleid door zijn broer. Kort na zijn negende verjaardag bracht hij zijn eerste videoclip uit. Clips als Miljonair, Fissa, Dingen te doen en Black & Yellow, werden op YouTube miljoenen malen bekeken. Toen hij dertien jaar oud was, maakte hij zijn debuut als solorapper bij het hiphopplatform 101Barz. Tur-G (uitspraak ‘tuur-dji’) scoort zijn gouden plaat met de track ‘Beyoncé’ een samenwerking met Andy, die trouwens ook nog maar zestien is.

 

More
articles