Veel geïnteresseerden in natural lijn Desgin Essentials

Het komt al te vaak voor dat meisjes en vrouwen die hun haar natural dragen, niet de juiste producten kunnen vinden om het optimale uit hun haar te halen. Zo hebben de meesten van deze ‘naturalistas’, zoals ze genoemd worden, meer dan vijf haarproducten thuis liggen.  Afgelopen maandag leerden ze dat het niet gaat om het aantal, maar om haarproducten van goede kwaliteit. Het team van Design Essentials Suriname heeft afgelopen maandag wederom trainingen verzorgd in het RCR Medical Center aan de Anton Dragtenweg. Gezien de grote interesse, heeft Desgin Essentials twee trainingen over hetzelfde onderwerp verzorgd op een dag. De ‘Love to Be Natural Hair Show van Design Essentials’ was gericht op een groep die nog steeds aan het groeien is, namelijk de naturalistas. Tijdens de trainingen heeft de trainer van Design Essentials, Yvonne Cotino, een uiteenzetting gegeven over de bouw van het haar en welke verzorging het best past bij een bepaald type haar. Ook heeft ze met behulp van modellen en kapster Melani Joval, de werking van de producten van Design Essentials laten zien.

Cotino haalde als belangrijke punt aan dat het van belang is dat naturalistas weten welke stoffen verwerkt zijn in de haarproducten die zij gebruiken. Cotino haalde in haar presentatie ook aan welke ingrediënten in de producten van Design Essentails zitten en wat de werking daarvan kan zijn op het haar. Het is nodig dat de hoofdhuid goed gevoed wordt, maar men moet er vooral voor waken dat er niet te veel producten in één keer worden gebruikt, want dat kan heel snel resulteren in build-ups. Om de natuurlijke oliën van de hoofdhuid goed te laten doorstromen naar het einde van het haar, moet het haar goed gereinigd worden. Dat is volgens Cotino een van de belangrijkste punten van de haarverzorging. Bij het reinigen van het haar moet ervoor gezorgd worden, dat alle producten die te veel of schadelijk zijn voor het haar verwijderd worden. Reinigen kan met een shampoo en natuurlijk een conditioner.

Design Essentials is een salonlijn met meer dan twintig producten, verdeeld over vier verschillende lijnen waarvan het Natural hair care system er één is. De natuurlijke haarlijn van Design Essentials biedt alle haarproducten die men nodig heeft voor het reinigen, maar ook zijn er enkele styling producten die zeer voedzaam zijn voor het haar. Zo heeft deze natuurlijke haarlijn een Honey Curl Forming Custard, Curl Stretching Cream, Define Creme Gel, Enhanching Mousse, Moisturizing lotion, edge tamer en Twist and Set lotion, die allen bedoeld zijn voor het stylen van het haar. Deze producten zijn nagenoeg allemaal op het haar van de modellen aangebracht, zodat de aanwezigen een beeld hadden hoe deze producten werken op de diverse haartypes. Ook heeft deze lijn bijkans drie producten die bedoeld zijn voor mensen die last hebben van schilfers en een jeukende hoofdhuid.

Bij de laatst gehouden trainingen waren er in totaal ruim tachtig aanwezigen. Het team van Design Essentials Suriname heeft nu nog een wachtlijst van zeventien personen die uitkijken naar een dergelijke training. Bij genoeg geïnteresseerden wil het team nog een laatste training voor dit jaar verzorgen in november. Opgeven hiervoor kan via de Facebook pagina van Design Essentials Suriname. Aan het eind van de training werden er veel vragen gesteld over de verzorging van het haar. Naturalistas hebben ook vaak een heleboel kennis als het gaat om de verzorging van het haar, zodoende ontstond er aan het eind van de training een discussie waar een ieder van kon leren met natuurlijk haar. Veel mensen wilden weten welke type haar ze hebben, dat kon door het team van Desgin Essentail op locatie nagegaan worden. De aanwezigen konden ook de producten uit de natural haarlijn van design Essentials aanschaffen, waarbij ze kortingen tot 40 procent kregen. De mensen die deel hebben genomen aan deze trainingen hebben ook een voucher voor 10 procent korting gehad op een Design Essentails natural behandeling bij een van de deelnemende haarsalons.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles