Kirpalani opent eerste fase Kirpalani Super Store

In het bijzijn van familie, vrienden, personeel en pers, heeft gisterochtend de soft launch plaatsgevonden van de Kirpalani Surper Store (KSS). De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is gisteren opgeleverd en bestaat uit drie vloeren(de begane vloer en 1e en 2e verdieping). Naar verwachting zal de grote opening eind 2018 plaatsvinden, wanneer het project, bestaande uit de begane grond, de eerste en tweede etage, volledig zullen zijn opgeleverd.
Shyam Kirpalani bracht in herinnering dat de eerste steenlegging van KSS ongeveer twee jaar terug heeft plaatsgevonden, net voordat de recessie begon. Toch is het gelukt om, op kleine stagnaties na, de werkzaamheden volgens schema uit te voeren. “Er is natuurlijk wel wat oponthoud geweest. Dat is niet ongebruikelijk in de bouw, vooral vanwege de recessie, omdat ineens een heleboel materialen niet meer verkrijgbaar zijn, dus daar heb je wat vertragingen gehad, maar het is niet noemenswaardig. We zijn wat betreft de aannemers tevreden dat die een kwalitatief goede job hebben geleverd. Als u in het gebouw rondloopt, dan zult u dat zelf zien”, zei Shyam Kirpalani.
De grootste uitdaging voor de onderneming is thans om de recessie te boven te komen. Kirpalani merkte op dat het geld ontwaard is en slechts de helft waard is. “Dat wil zeggen dat je spending power is gehalveerd en als gevolg daarvan is er geen koopkracht.” Toch moet het bedrijf op een gegeven ogenblik zien dat het zodanige omzetten haalt, dat het uit de kosten komt. Een van de strategieën die het bedrijf hanteert, is dat zij alles onder één dak verkoopt. “Als iemand een T-shirt nodig heeft, maar ook een schroevendraaier, een freezer of een paar glazen, dan kan hij alles bij Kirpalani vinden. Dan hoeft hij niet te gaan lopen zoeken hier en daar, dat is de strategie die we hanteren.” Shyam Kirpalani erkent dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan, omdat het bedrijf ongeveer 60.000 – 80.000 items in zijn inventaris heeft, die allemaal moeten worden bijgehouden. “Maar ik moet zeggen: we hebben personeel dat over heel goede kennis beschikt en samen zijn we in staat om de controle te houden over alle items.”
Het grote verschil tussen de KSS en de winkels aan de Maagdenstraat en de Domineestraat, is dat de laatstezodanig uit hun voegen zijn gegroeid, dat er relatief weinig loopruimte is voor klanten en inkopers. “Het verschil zult u hier merken, u zult ‘t zelf zien. Gangpaden van twee, drie, zelfs vier meter! Je kunt rustig, in alle gemak, shoppen.” Een andere trekpleister is de beschikbaarheid over ruime parkeerplaatsen. Wanneer het project helemaal af is, dan zullen onder het gebouw 54 parkeerplaatsen zijn en aan de overkant nog eens ongeveer 100 parkeerplaatsen.

More
articles