Nog geen tariefaanpassing in zicht voor bushouders

De bushouders van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), kijken al geruime tijd uit naar een tariefaanpassing, omdat het huidig tarief dat zij moeten hanteren, niet toereikend is voor de onkosten die gepaard gaan met het onderhoud van hun bus. De voorzitter van de PLO, John Mahadewsing, zegt in een gesprek met De West, dat de minister vanmorgen wederom een verzoek aan hem heeft gedaan om nog even geduld te betrachten, aangezien hij niet zover is dat hij al om de tafel kan gaan zitten met het PLO-bestuur. Hoewel het nu meerdere malen is voorgekomen dat de minister gevraagd heeft om meer tijd, zegt de PLO-voorzitter dat hij goede hoop heeft dat de minister eindelijk in de loop van de volgende week wel om de tafel kan zitten met de PLO.

Mahdewsing zegt dat de leden een tariefverhoging hebben voorgesteld aan het bestuur voor de onderhandeling met de minister. Ook moeten de mogelijkheden bekeken worden om de tariefaanpassing te krijgen, zonder het wegvallen van de subsidie.

Tot nu lukt het de PLO-voorzitter om de leden rustig te houden. “Geduld raakt een keer op en het zal niet lang meer duren”, haalt hij aan. Tot dit moment heeft de PLO besloten om te rekenen op het woord van de minister. Dat de minister nu al een aantal keren de onderhandelingen over de tariefverhoging verschoven heeft, vindt Mahadewsing niet goed.

“Maar werken met de harde hand levert niets op”, zegt hij. De PLO-voorzitter benadrukt dat wanneer de bushouders niet langer kunnen wachten, dat kenbaar gemaakt zal worden.

Subsidie

De uitbetaling van de eerste tranche van de subsidiegelden over het tweede kwartaal aan de bushouders, is volgens de PLO-voorzitter in de afrondende fase. Hij zegt dat de meeste bushouders reeds uitbetaald zijn. Er zijn enkelen die nog niet uitbetaald moeten worden, maar daar zijn bepaalde redenen voor. Mahadewsing zegt dat aanstaande donderdag de uitbetaling van de subsidiegelden afgerond zal worden. Hij zegt verder dat de regering bij de laatste subsidiestorting, maar voor twee maanden heeft overgemaakt. Aanstaande vrijdag zullen de stukken voor de uitbetalingen van de subsidiegelden over het derde kwartaal en de achterstallige maand van het tweede kwartaal ingediend zullen worden.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles