Kenki Prakseri moet leiden tot beleid op sociaal-maatschappelijk gebied

De Nationale Partij Suriname (NPS), in de persoon van Patricia Etnel, is afgelopen zaterdag begonnen met de Kenki Prakseri Konmankandra. Bij deze bijeenkomsten met vrouwen, probeert Etnel aan de hand van de problemen die spelen in een bepaald ressort, nuttige adviezen te geven. De adviezen die gegeven worden op deze Kenki Prakseri bijeenkomst, moeten de aanzet zijn tot het maken van beleid op sociaal-maatschappelijk gebied. De onderliggende gedachte van deze bijeenkomsten is, dat vrouwen in deze slechte economische situatie met heel veel problemen zitten, die het onmogelijk maken om het hoofd boven water te houden.

De NPS-parlementariër zegt dat de focus meer gericht is op de vrouwen, omdat ze van mening is dat zij de ondersteuning harder nodig hebben. “Als het goed gaat met de vrouw, gaat het goed met de maatschappij”, haalt ze aan.

Etnel heeft de eerste Kenki Prakseri gehouden in het ressort Pontbuiten. Volgens haar is het opvallend dat er in dit ressort veel tienerzwangerschappen, eenoudergezinnen en hangjongeren voorkomen. “Tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag, bleek dat sommige jongeren van zeven uur ‘s morgens tot twaalf uur ‘s avonds op de hoeken van straten rondhangen”, benadrukt Etnel. Ook haalt ze aan dat Pontbuiten bekend staat om de slechte riolering, waardoor veel straten bij de geringste regenval onder water komen te staan. Etnel geeft aan dit voor verschillende ziektes kan zorgen, vooral omdat de kinderen in dit ressort geneigd zijn om op straat te spelen. Ook merkt ze op dat het de huidige regering niet hindert dat een deel van de bevolking zich in een dergelijke toestand bevindt. Op geen van deze vlakken krijgt men volgens Etnel begeleiding. Hierin wil de NPS verandering brengen. Etnel zegt dat er gewerkt wordt aan een gerichte aanpak.

De meisjes en vrouwen die afgelopen zaterdag aanwezig waren, hebben volgens haar het fundament gelegd om sociaal-maatschappelijke vraagstukken om te zetten in beleid. Dit zal een van de punten zijn volgens Etnel waar de NPS aan zal werken richting de verkiezingen en ook na de verkiezing.

Het ligt in de bedoeling deze konmakandra’s in alle ressorten van Paramaribo te houden. “Je moet ergens beginnen om verder te gaan, we zullen ook vrouwen in andere districten  bundelen”, zegt Etnel.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles