Kindergedachten van Isan Corinde vertoond

Op donderdag 2 november wordt de documentaire ‘Kindergedachten’ van de jonge, talentvolle Surinaamse kunstenaar Isan Corinde bij Zus & Zo vertoond. Het is de nieuwe documentaire van filmmaakster Donna van West. In deze documentaire vertelt Corinde over zijn jeugd in het binnenland van Suriname. Vanuit een arme gezinssituatie, waar kunst niet begrepen werd, groeide hij op met een leerachterstand door het vele verhuizen. Hoe dit zijn hedendaagse werk en stijl beïnvloedt, komt naar voren in deze mini-documentaire van ongeveer 16 minuten. Corinde weet elementen uit zijn jeugd om te zetten tot prachtige kunst. De symboliek die hij hierin verwerkt, heeft stuk voor stuk een betekenis waardoor je hem beter leert kennen en begrijpen. De documentaire is tot stand gekomen nadat filmmaakster Donna van West en Corinde elkaar leerden kennen in een cafeetje in Paramaribo. Van West heeft twee jaar in Suriname gewoond en gewerkt en raakte geïntrigeerd door het verhaal van Corinde. Een paar dagen na hun eerste ontmoeting stuurde ze hem een berichtje dat positief werd beantwoord. Corinde stond open voor de documentaire die de stijl van Van West kenmerkt: op een zo puur mogelijke manier het land en de mensen vastleggen. Eerder maakte zij al een documentaire over Project U Ké, van Talking Prints, welke eveneens bij Zus & Zo werd vertoond. De kunst van Corinde is onder meer te zien en te koop bij Zus & Zo en Souposo. Op dit moment verblijft Corinde in Nederland en probeert hij van daaruit de rest van de wereld te veroveren met zijn kunstwerken.

 

More
articles