‘Regering doet aan zoethouderij’

Het Kabinet van de President heeft namens de regering besloten dat het Onafhankelijkheidsplein gedeeltelijk opengesteld zal worden voor het Divali feest, dat vanaf 2010 jaarlijks georganiseerd wordt door de Culturele Unie Suriname (CUS). VHP-parlementariër, Mahinder Jogi, is met betrekking tot het voormelde besluit van mening dat de regering aan zoethouderij doet. Hij zegt dat de regering stemming maakt naar de Hindoestaanse groep binnen de gemeenschap. “De regering weet dat het Divali feest in oktober valt, waarom is er dan niet vier maanden geleden gewerkt aan de rehabilitatie van het plein als het om een prioriteit ging, vraagt het assembleelid zich af.

Van de kant van de regering laat Eugene van der San, directeur op het Kabinet van de President, weten, dat dit besluit is genomen, omdat deze divali manifestatie sinds 2010 jaarlijks op het Onafhankelijkheidsplein wordt gehouden.

Volgens Van der San wordt er niet met twee maten gemeten, echter is Jogi van mening dat de regering kwaadaardig bezig is.

Hij verklaart dat het Onafhankelijkheidsplein nu ruim nu vier maanden gesloten is voor het volk en nimmer is er in die vier maanden serieus gewerkt aan de voorgenomen rehabilitatie van het plein. “De regering heeft het plein gesloten voor het volk, met als argument dat het plein niet geweldig is en gerehabiliteerd moest worden”, geeft de parlementariër aan. Volgens Jogi heeft de regering dit besluit genomen zodat in die periode het volk niet vreedzaam en legaal gebruik kon maken van zijn rechten welke zijn opgenomen in de grondwet. Hoewel het volk met zijn acties naar andere locaties is uitgeweken, doet de regering volgens Jogi toch niets aan het plein, alleen om eventuele nog komende acties op het plein te voorkomen.

De manier waarop de regering het rehabilitatieproces van het plein aanpakt, geeft volgens Jogi  aan wat er verwacht kan worden van de bedoeling van de regering. “In vier maanden tijd heeft de regering de gaten van het plein niet kunnen herstellen, hoeveel jaren zal het dan kosten om de kraters die deze regering in een periode van zeven jaren tijd heeft gemaakt, te dichten’, vraagt hij zich af.  Terwijl een groot deel van het volk de eindjes niet meer bij elkaar kan knopen en tal van instellingen genoodzaakt zijn hun deuren te sluiten, betaalt de regering volgens Jogi SRD 20.000 per week voor de dranghekken die het plein onringen voor het volk.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles