Crazy-G zingt over Crisis

‘Crisis geen boodschappen’ is de titel van Crazy G’s nieuwe ‘E.P’, die binnenkort uitkomt.

Een “E.P” bestaat uit luistermateriaal tussen ongeveer 15 en 35 minuten en staat voor ‘Extended Play’ wat wil zeggen dat het veel te lang is om een single genoemd te worden maar nog net te kort om als “ALBUM” door het leven te gaan. Met dit product wil de artiest zijn emoties, gedachten, fantasieën en gevoel de vrije loop geven. “Ik ga bijvoorbeeld niks censureren. Ik wil zeggen wat ik voel, beleef en denk. Mijn muziek is mijn wereld. Als men daaraan komt is het alsof men mij de enige plek, waar ik me echt kan/mag uitleven, ontneemt.” Over de titel zegt de artiest, dat die dubbelzinnig is. Het woord ‘Boodschappen’ heeft verschillende betekenissen en er zijn verschillende vormen van crises. Een economische crisis is een ongebalanceerde verhouding tussen vraag en aanbod. Vaak stijgen de prijzen in de winkels waardoor boodschappen halen voor veel mensen bijna onmogelijk is. Een crisis heeft vaak te maken met tekorten, hetzij middelen, financiën, manschappen etc. Echter zegt de artiest dat een erge vorm van angst of het “niet gelukkig zijn”, waardoor je leven niet in balans is, ook gezien kan worden als een crisis en omstandigheden binnen de maatschappij kunnen mensen in de war brengen.

“Mensen zoeken vaak boodschappen in je muziek maar als je naar de hitlijsten kijkt, vraag je je af wat men precies wil. Inconsistentie en hypocriete zouden ook het gevolg kunnen zijn van een economische crisis, die het karakter van de mens met zwakke geest negatief beïnvloedt, vanwege de drang om te willen overleven, vooral als men geen uitweg ziet”; zegt de artiest.

More
articles