Nederland onderschept 800 kilo cocaïne uit Suriname

De douane van Nederland heeft in de haven van Rotterdam in totaal ongeveer 800 kilo cocaïne onderschept. Drie Rotterdammers zijn in verband met de drugssmokkel aangehouden. De container kwam uit Suriname en stond op een opslagplaats voor lege containers.

De verdachten werden gearresteerd nadat ze een partij cocaïne van ruim 300 kilo uit een lege container hadden geprobeerd te halen. De drugs zaten verstopt in de bodem, meldt het Openbaar Ministerie.  Twee van de drie verdachten zijn werkzaam voor het opslagbedrijf. Het gaat om een vrouw en twee mannen in de leeftijd van 26, 32 en 37 jaar. Bij huiszoekingen werd tevens ruim 100.000 euro gevonden. Donderdag worden ze voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Nadat de douane de drugs op 20 augustus had ontdekt, werden nog twee partijen cocaïne gevonden. De drugs hebben in totaal een waarde van ten minste 16,5 miljoen euro. De autoriteiten onderzoeken of er een verband is tussen de drie vondsten.

More
articles