Centrale Markt wordt getransformeerd

(foto: Johan de Randamie)

De Centrale markt van Paramaribo wordt getransformeerd, zodat de markt aantrekkelijker wordt voor de bezoekers. Zowel de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust, als de marktmeester van de Centrale Markt, John Lecton,  zijn van mening dat de veranderingen die doorgevoerd zullen worden, zullen maken dat de markt daadwerkelijk aantrekkelijk wordt gemaakt. Er is al een begin gemaakt met het afbreken van verkooptafels in de oude vishal. Een deel van de hal zal opnieuw ingericht worden voor de pluimveeverkopers, terwijl het overige deel voor andere doeleinden gebruikt zal worden. Marktmeester John Lecton zegt dat de verkooptafels in de hal, waar er groente verkocht wordt, reeds zijn aangepakt.

Met ondersteuning van gedetineerden worden de verkooptafels geschilderd en de  verzakkingen in de vloer opgeheven. Verder wordt de verlichting van de markt ook verbeterd.

Vorige maand werd er al gewerkt aan de transformatie van de markt.  Begin vorige maand was de markt voor drie dagen gesloten voor een complete wasbeurt.

Behalve dat de markt wordt schoongewassen, wordt de markt ook geschilderd en tegen ongedierte bespoten. Ook de lekkages op verschillende plekken zijn toen aangepakt. Verder zijn ook de inritten in orde gemaakt. In die periode werden de landbouwers, groothandelaren en marktverkopers in de gelegenheid gesteld markt te houden in de Jodenbreestraat.

door Richelle Mac-nack

 

 

More
articles