‘Directeur STVS mag niet inhoudelijk ingaan op de zaak’

Onlangs heeft de directeur van de STVS, Steven Rodrigues, geweigerd het reclamespotje over de Wet Openbaarheid van Bestuur van het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur (BINI), uit te zenden. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, is van mening dat de directeur van de STVS mag zeggen op basis waarvan hij weigert het reclamespotje van het Bini uit te zenden, maar hij mag niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

De directeur van STVS zou aan de Ware Tijd hebben meegedeeld, dat het reclamespotje suggestief is. Hij zei verder dat er wordt gesproken over twintig jaar corruptie, maar dat het erop lijkt dat er pas onder deze regering sprake is van corruptie. “De directeur is geen jurist en het is niet te zijner beoordeling om zich uit te laten over de inhoud van het reclamespotje ten aanzien van corruptie in het land”, stelt Jogi. Volgens de parlementariër heeft de directeur hiermee de reden van zijn besluit niet onderbouwd.

Eerder had de directeur gezegd, dat het reclamespotje suggestief is, omdat een beeld van het Kabinet van de President vertoond wordt, terwijl besluiten volgens hem door de Raad van Ministers worden genomen. Bini daarentegen vindt dat het de president is die de hoogst verantwoordelijke is voor regeringsbesluiten, vandaar dat volgens hem de beelden niet vervangen kunnen worden. Bini heeft op vrijdag 18 augustus de 50 seconden durende tv-spot waarin gepleit wordt voor een Wet Openbaarheid van Bestuur, aangeboden aan verschillende televisiestations . Volgens BINI is het simpelweg een oproep voor het maken en aannemen van een hoognodige wet- een voornemen dat president Bouterse zelf al vele malen kenbaar heeft gemaakt.

Dat een tv-spot, op dergelijke gronden wordt geweigerd door een Staatszender, noemt Jogi beknotting van de rechtsstaat en een breuk op de democratische beleving. “Zo kiest Bouterse zijn mensen. Er moet bepaald worden wat het volk ziet en waarnaar het luistert. Alleen wat leuk en goed is voor de regering wordt uitgezonden, want de samenleving mag niet kritisch zijn”, aldus Jogi.

door Priscilla Kia

 

More
articles