Jongeren ontdekken hun talenten

“Ik had het niet willen missen”, zegt Tanisha na twee jaar Stuka Prisiri en Dillon voegt daaraan toe: “Ik wist niet dat ik creatief was.”  In totaal 27 jongeren in de leeftijd van 11-14 jaar, van elf verschillende basisscholen in Paramaribo, hebben gedurende twee jaar om de ene zaterdag een zeer gevarieerd programma van activiteiten aangeboden gekregen, tijdens dit project. Hierdoor hebben ze niet alleen hun talenten kunnen ontdekken, maar zijn ze ook ondersteund in hun ontwikkeling.

Op zeer creatieve wijze zullen de Stuka kids op maandag 14 augustus aanstaande, aan hun ouders/verzorgers, hun leerkrachten, aan vertegenwoordigers van Quota International of Suriname, van Rotaryclub Paramaribo Residence, van de Stichting Projekten en aan andere genodigden laten zien en horen, wat ze in de afgelopen twee jaar hebben gedaan en hoe ze dat hebben ervaren. De Stuka’s zullen de schijnwerpers richten op de activiteiten die zijn gedaan op de Stuka Prisiridagen. De kringgesprekken, de boekactiviteiten, de activiteiten ten behoeve van hun persoonlijkheidsontwikkeling, sport- en spelactiviteiten waaronder schaken, thaiboxen; creatieve activiteiten, waaronder verhalen schrijven, drama, tekenen; educatieve activiteiten waaronder bezoeken aan Villa Zapakara, het Nationaal Archief, het Openluchtmuseum Fort Nw. Amsterdam; de ouderbijeenkomsten. Al deze activiteiten zullen de revue passeren.

Quota International of Suriname en de Rotaryclub Paramaribo Residence mogen als initiatiefnemers en belangrijke financiers terugkijken op een nuttig en mooi tweejarig traject dat met deze jongeren is afgelegd en dat op 14 augustus aanstaande officieel zal worden afgesloten. De Stuka’s gaan verder in hun ontwikkeling met een behoorlijke verrijking van hun belevingswereld, een bredere kijk op de samenleving en………bewuster van hun kunnen!

De initiatiefnemers hebben de uitvoering van het Stuka Prisiriproject toevertrouwd aan de Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname. Dit heeft zeker ook een bijdrage geleverd aan het geven van inhoud aan de missie en de visie van de Stichting Projekten.

Aan de Surinaamse gemeenschap, alle ondersteuners, de financiers, de betrokken scholen en de leerkrachten, de ouders/verzorgers van de Stuka’s, de providers, de vrienden van Stuka Prisiri zeggen we mede namens alle Stuka’s:

Gran Tangi! En op naar een volgend project!

More
articles