PLO geeft gehoor aan oproep minister OWC&T

Het bestuur van de Particuliere Lijn-bushouders Organisatie (PLO) heeft gisteravond tijdens een samenkomst met belanghebbenden binnen de organisatie besloten gehoor te geven aan de oproep van de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport, Jerry Miranda te wachten tot vrijdag voor de uitbetaling van subsidies. De voorzitter van PLO, John Mahadewsing, zegt dat dit besluit genomen is, omdat de organisatie niet al te snel wil twijfelen aan toezeggingen van de overheid. De minister van OWC&T heeft een toezegging gedaan, dat uiterlijk vrijdag, 28 juli 2017, de brandstofcompensatie gelden van het eerste kwartaal uitbetaald zullen worden.

Bij een ontmoeting afgelopen vrijdag hadden de vertegenwoordigers van PLO laten weten dat de maat voor hen vol was. Ze wilden echter niet langer dan maandag wachten op de uitbetaling van de compensatiegelden. Ook dreigden ze in actie te gaan, indien de betaling niet gisteren zou worden voldaan. Echter hebben de leden van de PLO samen met het bestuur besloten nog even geduld te betrachten. Mahadewsing zegt dat het besluit om geduld te betrachten, is genomen, nadat de PLO een gesprek gehad heeft met de minister van OWC&T.

Ondertussen hebben de particuliere bushouders al ruim 8 maanden geen brandstofcompensatie ontvangen. Mahadewsing gelooft dat de uitbetaling van het eerste kwartaal, vrijdag op de rekening van PLO zal staan en na evaluatie en afgaande op het verantwoordelijkheidsbesef van het ministerie van OWC&T, zal er vervolgens een aanvraag ingediend worden voor betaling van het tweede kwartaal van compensatiegelden.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles