Dalian 4 zorgt voor infrastructurele verfraaiing

(Foto: DRP/Guno Dors)

Het Dalian 4-asfalteringsproject zal ervoor zorgen dat een aantal wegen in en buiten Paramaribo vernieuwd zal worden. Het hoofd van de afdeling Voorlichting, Raoel Swedo, zegt in een gesprek met De West, dat ook bruggen aangepakt zullen worden, zo zal er een nieuwe brug komen over de Van ’t Hogerhuysstraat komen en binnen Beekhuizen wordt er ook een nieuwe brug gebouwd.  Swedo vertelt dat de Mangolaan, als een van de belangrijke sluiproutes naar Charlesburg en de Ringweg, ook aangepakt zal worden. Verder vindt hij het ook belangrijk te vermelden dat er tussen mast 20 en 21 van de Afobakkaweg een vierbaans snelweg aangelegd zal worden. Deze snelweg wordt ook wel de ‘nieuwe Highway’ genoemd en zal volgens Swedo aansluiten op Para.

Aansluitend hierop haalt Swedo aan dat ook de oude Highway (Martin Luther Kingweg), gelegen tussen Latour en Paranam, opnieuw geasfalteerd zal worden met de bijbehorende voet- en fietspaden.

Swedo zegt dat er nog enkele metingen gedaan worden, vooral op Highway, alvorens er een begin gemaakt kan worden met het Dalian 4-project. Echter ligt het volgens hem in de bedoeling om begin september van start te gaan met dit asfalteringsproject. Verder geeft hij aan dat er ruim 36 maanden zijn uitgetrokken om dit project af te ronden.

Het project zal uitgevoerd worden door het bovengenoemde ministerie in samenwerking met Sunecon, Sintec, Dalian en ACE Consultancy. Het asfalteringsproject is in verdeeld in twee arealen: areaal A, welke geleid zal worden door ACE Consultancy en areaal B, welke in handen is van Sunecon en Sintex.

Swedo wijst er verder op dat er ook werkgelegenheid gecreëerd zal worden voor Surinaamse arbeiders. “Er zal met Surinaamse aannemers gewerkt worden die op hun beurt Surinaamse arbeiders voor het Dalian project in dienst zullen nemen”, aldus Swedo.

Recentelijk is de eerste bezending werktuigen gearriveerd in Suriname, die gebruikt zullen worden tijdens dit asfalteringsproject. Het betreft onder andere graafmachines, loaders, dumpwagens, watertrucks, etc. Het Dalian 4-asfalteringsproject wordt gefinancierd door de China Exim Bank. Dit project wordt gerekend tot het grootste contract dat ooit is gesloten tussen China en Suriname. Naast verfraaiing van de infrastructuur, zal ook de economie van ons land een boost krijgen middels dit project.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles