July 8, 2017


Powl Ameerali deelt ‘switi firi’ op nieuwe EP


July 8, 2017

De zanger en componist Powl Ameerali, deelt zijn ‘switi firi’ voor muziek op zijn nieuwe EP getiteld ‘Met Jou is Alles Anders’ ook met ons. Het album bevat 3 nieuwe pokus! De vrolijke gelijknamige track featuring de rapper en mc Laco en twee ballads: “Ef Yu Na Fu Mi” en “Spesrutu”. Voor dit project lanceerde hij het album ‘SO!’, een samenwerking met de band Masalsa en laat hij zijn passie voor diverse muziekgenres waaronder Latin muziek horen. Van Powl verscheen vorig jaar ook een kerstsong ‘Kresneti Firi’ op de markt. Ameerali is één van de grootste suripop artiesten van Suriname. Al meer dan 35 jaar actief in de Surinaamse muziekwereld. Zijn interpretatie in 1982 van “Gi Yu Wawan” uit “Suripop I” was de winnende compositie tijdens het Suriname Popular Songfestival. Hiermee zette Powl Ameerali zijn eerste schreden op het Surinaamse muzikale podium. En met groot succes ! Hij was in die tijd voorzanger van de formatie Century, een groep Surinamers die zich erop toelegden eigen produkties te maken. Nieuwe poku’s met steevast Sranan Tongo teksten. De werken van Century waren voor die tijd uniek en vielen bijzonder in de smaak bij het grote publiek.