‘Nieuwe minister JusPol is kluts kwijt’

De nieuwe minister van Justitie en Politie (JusPol) heeft gisteren uitspraken gedaan in het parlement die niet goed te praten zijn volgens Abop-parlementariër Edward Belfort, tevens ex- minister van JusPol. Belfort zegt dat de nieuwe minister reeds bij de aanvangsplechtigheden een valse start heeft gemaakt. “Toen al had ik gezegd dat de president deze man moest vervangen. Die meneer zit aan en zijn eerste aanvaring in het parlement is een feit”, haalt Belfort aan. Hij zegt dat de minister behoorlijk over de streep is gegaan. Van der San zou naar zeggen van de parlementariër de eer aan zichzelf moeten houden, gezien hij moeilijk uit zijn woorden komt. “Alles wat hij moet zeggen wordt door mensen geschreven”, verklaart de ex-minister.

Belfort benadrukt dat het gisteren echt mis is gegaan in het parlement. Hij geeft aan dat de minister in een gesprek met hem heeft aangegeven “te a san kong wer mi, da mo gwe”. Belfort vindt het jammer en vindt dat de minister beschermd moet worden. Hij wijst erop dat de vorige JusPol minister net als de huidige vele steken heeft laten vallen.

Gezien Belfort de functie van JusPol-minister al heeft bekleed en weet hoe druk het op het ministerie kan zijn, is hij van mening dat Van der San het niet lang meer zal volhouden. “Ik denk dat de werkdruk de man te veel is geworden, waardoor hij gefrustreerd is”, benadrukt hij. Belfort zegt dat het ministerie van JusPol een heel druk ministerie is en de nieuwe minister is nu al de kluts kwijt. Op basis daarvan zegt Belfort dat hij Van der San niet lang op het ministerie ziet.

Verder zegt Belfort aan de hand van de uitspraak van de minister waarbij hij aangeeft dat hij een korte lont heeft, dat hij niet de juiste persoon is voor de JusPol-ministers functie. Belfort haalt aan dat het ministerie naar de afgrond zal gaan als Van der San langer daar blijft. “Als minister, vooral de minister van JusPol, moet men zich kunnen beheersen bij het doen van uitspraken. Je moet te allen tijde het niveau blijven behouden. De minister heeft gesproken, maar het lijkt alsof een ongeschoolde heeft gesproken. Hij is de kluts kwijt”, aldus Belfort.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles