Bondsvoorzitter ‘s Lands Hospitaal: ‘Regering heeft tot donderdag om belofte na te komen’

Bondsvoorzitter van ‘s Lands Hospitaal, Imro Edam, zegt desgevraagd dat de regering tot donderdag heeft om haar belofte aan het personeel waar te maken. De regering had tot vandaag om haar afspraken gemaakt met de bond en de directie van het hospitaal, na te komen. Donderdag heeft de bond een algemene ledenvergadering uitgeschreven alwaar er besloten zal worden welke maatregelen genomen zullen worden om de betaling af te dwingen. Edam geeft aan dat hij de leden niet meer rustig kan houden voor iets waarvan hij zelf niet weet wanneer het wordt uitgevoerd. Zoals afgesproken, zou de overheid het personeel van het ziekenhuis een lumpsum van SRD 4.000 in twee tranches uitbetalen, verdeeld over de maanden april en mei. Echter heeft de regering tot nog toe slechts een deel van de eerste tranche uitbetaald, namelijk SRD 1.1 miljoen.

Het personeel van het hospitaal heeft naast de lumpsum sinds april ook recht op de koopkrachtversterking van SRD 375, maar die heeft noch het personeel van ‘s Lands Hospitaal noch het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Mungra Medisch Centrum dit ontvangen, terwijl de ambtenaren de SRD 375 wel hebben ontvangen. Intussen hebben ook de directies van de particuliere ziekenhuizen, Sint Vintcentius Ziekenhuis (SVZ) en het Diakonessenziekenhuis een urgente brief gestuurd naar de minister van Volksge-zondheid, Patrick Pengel, met het verzoek om ook hun personeel te voorzien van koopkrachtversterking.

Edam geeft aan dat het personeel van de ziekenhuizen vanwege hun verantwoordelijkheidsgevoel niet overgaat tot het voeren van actie, maar benadrukt tegelijkertijd dat zelfs het langste touw een einde heeft. De bondsvoorzitter ziet donkere dagen aankomen voor de gezondheidssector indien de regering haar beloftes niet waarmaakt.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles