Politiebond had andere afspraken met Silos

Het is te begrijpen dat zaken nu anders worden aangepakt door de nieuwe minister van Justitie en Politie, Eugene van der San. Assembleelid tevens lid van de Commissie Justitie en Politie, Keshopersad Gangaram Panday, zegt dat de bond nu in opstand komt, omdat er andere afspraken waren met de voormalige JusPol-minister Jennifer van Dijk- Silos.

De Commissie Herwaardering, die twee maanden terug is ingesteld door de Politiebond, heeft een verslag uitgebracht tijdens een algemene ledenvergadering waarin zij het wensenpakket van de korpsleden heeft aangekaart. Hierin is ook opgenomen de salariseis van minimum SRD 4000, secundaire voorzieningen en betere werkomstandigheden.

Gangaram Panday heeft vernomen dat de bond een schrijven heeft gericht aan de president alsook aan de JusPol-minister waarin zij de knelpunten heeft aangekaart. Er waren mondelinge afspraken gemaakt tussen de bond een de voormalige minister, waarbij er ook overeenstemming was bereikt. Echter zouden zaken nu anders worden aangepakt door de korpschef, Agnes Daniel, die geen volledige invulling wil geven aan de wensen van de bond. Volgens Gangaram Panday probeert de korpschef zaken door te drukken, ook zijn er heel wat zaken van de politieambtenaren die nog niet zijn afgehandeld. De nieuwe minister Van der San pakt zaken op het ministerie ook anders aan, en hoewel het DNA-lid de problemen van de politieambtenaren begrijpt, vindt hij niet dat Van der San mee hoeft te werken aan de afspraken die met de vorige politieleiding zijn gemaakt. Van der San zou volgens hem dus na moeten gaan of het valide is dat besluiten die Van Dijk-Silos had genomen, teruggedraaid moeten worden.

De korpschef heeft zaken in alle stilte teruggedraaid en zijn de bondsleden niet tevreden over. De commissie heeft tijdens een algemene ledenvergadering aangegeven, dat zij niet tevreden is met de korpschef en heeft het standpunt ingenomen dat ze niet meer bereid zijn om met de korpschef te werken, vandaar dat de commissie wil dat zij vervangen wordt. Wat het wensenpakket van de korpsleden betreft, dat zal volgens Gangaram Panday moeilijk te realiseren zijn. “We zijn in een moeilijke periode. Niet alleen de politieambtenaren hebben het moeilijk, maar ook de leraren en alle andere ambtenaren.” Hij zegt dat de regering zal moeten kijken hoe zij deze groep tegemoet kan komen. “Als de regering nu de korpsleden tegemoet komt, gaat ook het Nationaal Leger straks in opstand komen.” Hoewel Gangaram Panday begrijpt dat salarisverhogingen moeilijk zullen gaan, vindt hij dat er altijd ruimte is om rond de tafel te gaan met de regering. Echter hoopt hij niet dat de regering leningen zal nemen om aan deze eisen te voldoen, anders zal dit weer prijsverhogingen tot gevolg hebben.

door Kimberley Fräser

 

 

More
articles