‘Zand op het plein, drogreden voor weigering vergunning’

Onlangs is de vergunning van de oppositiepartijen om 20 mei aanstaande op het Onafhankelijkheidsplein te protesteren, afgewezen. Dit vanwege het feit dat het plein in deplorabele staat verkeert. Er liggen momenteel twee bergen zand op het plein. Volgens Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, heeft de overheid gebruik gemaakt van een drogreden om de vergunning te weigeren. Jogi zegt dat de overheid tot nu toe geen steekhoudende argumenten heeft kunnen geven waarom de vergunning geweigerd is. Volgens hem loopt de president daarom de districtscommissaris en iedereen instructies te geven over wat er moet gebeuren. Jogi voert aan dat het Onafhankelijkheidplein aangelegd is op een schelprits en daarom zo hard is als steen.

Hij noemt de maatregel van de overheid doorzichtig en vraagt zich af waarom pas na de weigering van de vergunning men heeft besloten het plein met zand op te vullen. Jogi is van mening dat het plein altijd onderhouden moet worden zodat de samenleving er altijd gebruik van kan maken.

“Wij hebben nu een vergunning gevraagd voor het Kerkplein, daar zijn alle wegen geasfalteerd. Laat mij zien welke reden de overheid zal aanvoeren om geen vergunning te verlenen”, zegt Jogi. Hij stelt dat Bouterse bang is voor de massa die zal komen en daarom intimideert hij, terwijl hij gezag zou moeten gebruiken.

“We leven in een democratische rechtstaat en het verlenen van een vergunning voor een vergadering zou geen probleem moeten zijn”, haalt Jogi aan. Verder geeft hij aan dat het het beste zou zijn als de overheid de regels van de grondwet in acht zou nemen en zodoende de beleving van de rechtstaat en de democratie mogelijk maakt voor alle groepen in de samenleving.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles