Robin Waldring completeert SLM-piloten crew

Robbi Lachmising, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is het gezeur over het aannemen van piloot Robin Waldring zat. Volgens de SLM-directeur is Waldring wel geschikt voor deze post en als hij de vliegtesten binnen drie weken goed heeft doorlopen, dan zal hij de SLM-pilotencrew helemaal compleet maken. Waldring zit samen met nog een andere piloot in een trainingsfase. Zij zullen het team versterken en compleet maken. Het team zal dan bestaan uit acht captains en zes co-pilots. Om de toekomstige geplande vluchten uit te voeren en routes uit te breiden, is de SLM van plan om in de toekomst nog minstens twee piloten op te leiden. Echter verwachtte Lachmising meer waardering vanuit de samenleving voor Waldring. “In plaats van dat wij deze jonge man omarmen, wordt hij zo behandeld, terwijl hij zich voor Suriname wil inzetten.”

Waldring is per 1 mei aangenomen. Hij gaat nu een tweeweekse testfase en controle doen, waarbij hij leert omgaan met zijn collega’s, zodat er een goede afstemming en communicatie is bij het vliegen. Hij heeft de procedures van de luchtvaartmaatschappij goed doorlopen en bezit volgens Lachmising de benodigde kwaliteiten, gezien zijn jarenlange ervaring, hij heeft bijna de hele wereld rond gevlogen.

De piloot is volgens de SLM-directeur uitermate geschikt. Echter zal Casas, de luchtvaartautoriteit, uiteindelijk de goedkeuring moeten geven als Waldring adequaat is om voor de SLM te vliegen. Dat zal blijken na de twee weken durende test- en controlefase.

Negatieve reacties

Volgens de directeur zullen er altijd ontevreden mensen zijn. “Al zullen ze tevreden moeten zijn, zullen ze zich ontevreden opstellen.” Dit zegt hij naar aanleiding van de reacties van SLM-piloten die jaren wachten om bevorderd te worden tot gezagvoerder, zij vinden het oneerlijk dat Waldring wel de bevordering krijgt.

Voor wat betreft het grote publiek maakt Lachimising zich minder druk om de negatieve reacties die onder andere op sociale media worden geplaatst, waarbij mensen het vertrouwen in de SLM hebben verloren en van plan zijn om met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen. “Omdat hij Waldring heet, is het een probleem. Heette hij Santhoki dan was er zeker wel minder commotie hierover.” Hij zegt dat de samenleving zich minder druk moet maken, omdat de SLM zeker geen ongeschikte mensen in hun vliegtuig zal plaatsen. “Het is geen lijnbus, waarbij je zomaar iemand kunt vervangen.”

Inmiddels is de SLM bezig met de samenwerking met de grote Europese touroperator TUIfly. Per 3 juli zal TUI haar eigen toestel inzetten, waar er alleen op de maandag gevlogen zal worden. Daarna zal de SLM ook stoelen afnemen bij TUI om passagiers te vervoeren. Tot deze periode zal SLM de vluchten uitvoeren. Lachmising zegt dat de vluchten over het algemeen vanwege het laagseizoen redelijk goed bezet zijn.

door Kimberley Fräser

 

More
articles