Guyanese politie onderzoekt moordcomplot tegen president Granger

De politie van Guyana onderzoekt momenteel een moordcomplot tegen president David Granger – een complot dat de regering serieus neemt. Dit werd bevestigd door de minister van Staat, Joseph Harmon, die 20 april j.l. tijdens een briefing werd gevraagd of de administratie op de hoogte was van het beweerde complot en welke acties werden genomen. Volgens minister Harmon werd de informatie aan de Guyana Police Force verstrekt. Inmiddels is het onderzoek aan de gang, maar er kunnen geen mededelingen over gedaan worden. “Ik denk niet dat we het vrij kunnen geven”, zegt Harmon.
Hij zegt dat de onderzoekers juridisch advies hebben ingewonnen om de kwestie aan te pakken. De informatie van het complot werd afgelopen maand opgevolgd met een premie van US-dollar 7 miljoen om op president Granger te schieten tijdens een van zijn reizen. Met het oog op een mogelijk motief, zei minister Harmon dat de president het slachtoffer zou kunnen zijn van populisme.
Volgens Harmon is het belangrijk te beseffen, dat er mensen soms zijn die misleid zijn. Dergelijke personen kunnen ook gemakkelijk worden beïnvloed om mee te doen aan dergelijke praktijken.

(bron: Demerara Waves)

More
articles