Overleg BvL/ALS en regering op goede spoor

De gesprekken die de Bond van Leraren (BvL), de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de regering gisteren hebben gevoerd, zijn goed verlopen. Er komt ook een gesprek met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. De voorzitter van de beide onderwijsbonden, Wilgo Valies, gaf na een drie uur durend gesprek met de regering tegenover journalisten aan dat het een positief gesprek is geweest. Op de inhoudelijke kant van het gesprek ging Valies niet in. Hij zei dat hetgeen besproken is, eerst uitgewerkt zal worden. Hij benadrukte dat de rechtspositie van de leerkrachten recht overeind staat. Valies, die vanaf het prille begin heeft aangegeven, dat de BvL/ALS niet alleen opkomt voor zijn leden, maar voor alle leerkrachten, dus ook de  leerkrachten van het bijzonder onderwijs, vindt niet dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen deze groep leerkrachten.

Gistermorgen op een algemene leden vergadering hebben de onderwijsbonden duidelijk aangegeven, dat het intrekken van de resolutie een harde voorwaarde is om tot overleg over te gaan met de regering.

De regering werd tijdens het gesprek vertegenwoordigd door de raadsadviseurs , Jules Wijdenbosch, Eddy Jozefzoon en Errol Alibux. Het was de bedoeling dat ook de minister van Onderwijs, Robert Peneux, de besprekingen zou bijwonen, echter heeft de bewindsman zich ziek gemeld. De afspraken die gemaakt zijn tussen de onderwijsbonden en de regering zullen eerst worden uitgewerkt met deskundigen alvorens ze worden gepresenteerd aan de leden van de BvL/ALS.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles