‘Tijd voor indiening motie van wantrouwen tegen deze regering’

Patricia Etnel, NPS-parlementariër, vindt dat het tijd is dat er een motie van wantrouwen wordt ingediend tegen de regering. Volgens haar is de tijd aangebroken om massaal de rug te keren tegen de 26 zetels en de vier corrupte zetels die het beleid van de NDP ondersteunen. “De oppositie is ready voor die motie. Het is mooi geweest, laten wij gaan richting vervroegde verkiezingen”, aldus Etnel.

Onlangs heeft Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën, aan de belangenorganisatie van de gepensioneerden laten weten, dat de overheid geen geld heeft om de achterstallige uitkeringen uit te betalen. De betaling zal pas eind van het jaar geschieden. Etnel vindt het vreselijk, dat gepensioneerden die offers hebben gebracht en een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het land, zo worden behandeld. “Deze regering heeft duidelijk geen kaas gegeten van goed beleid. Als de pensioenen nu al in gevaar zijn, vrees ik voor de pensioenen van mensen die nu aan het opbouwen zijn”, zegt de parlementariër.

Etnel is het verder niet eens met de uitspraak dat gepensioneerden zo behandeld worden, omdat zij geen pressiegroep zijn. Zij zegt dat gepensioneerden wel een stem hebben en dat er volksvertegenwoordigers zijn die voor ze opkomen. “Alleen de regering en de adviseurs kan de situatie niets schelen. Zij hebben duidelijk niet geleerd mensen te waarderen voor hun harde werk”, aldus Etnel.

Etnel is van mening dat de regering de crisis helemaal niet onder controle heeft. “De regering heeft niet eens zichzelf onder controle, laat staan de crisis”, zegt Etnel. Volgens haar heeft deze regering alles wat de regering Venetiaan had opgebouwd, afgebroken, waardoor het land nu in een totale chaos verkeert. De verschillende verhogingen bieden geen oplossing, vindt ze. “Het geld moet van ergens anders komen. De productie moet op gang worden gebracht”, aldus Etnel.

More
articles