March 2, 2017


Vliegtuig Blue Wings maakt noodlanding te Cottica-Lawa


March 2, 2017

Een vliegtuig van de vliegmaatschappij Blue Wings Airlines met ongeveer acht passagiers aan boord, heeft donderdagochtend wegens de zware regenbui een voorzorgslanding moeten maken op een van de vliegvelden te Cottica-Lawa. Dit bevestigt de directeur van Blue Wings Airlines, Amichand Jhauw, tegenover De West. Het vliegtuig, een Cessna Caravan was opgestegen van het vliegveld Zorg en Hoop en had eigenlijk moeten landen in het Lawatabiki gebied. Hoewel geruchten de ronde doen dat de motor van het toestel was uitgevallen voordat de landing was gemaakt in het Lawatabiki gebied, is dit volgens Jhauw onjuist. De geruchten komen van mensen die ter plekke waren en die het incident hebben meegemaakt. “Er was geen probleem met de motor, maar door de regen was de baan glibberig en heeft de machine het maximale van de baan gebruikt bij vertrek. Uiteindelijk ging nabij Cottica-Lawa het lampje aan, waar meteen de voorzorgslanding werd gemaakt”, aldus de Blue Wings directeur. Volgens de directeur is er niets ernstigs gebeurd en de veiligheid van de passagiers is ook niet in het geding geweest. Er zijn dus geen gewonden gevallen. Het toestel was veilig geland en heeft  geen schade ondervonden. Het gaat om een eenmotorig vliegtuig. -door Kimberley Fräser-