BuZa en SLM slaan handen ineen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) en de Suri-naamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) hebben besloten de handen ineen te slaan. De SLM mag rekenen op de ondersteuning en medewerking van het ministerie bij de inspanningen tot verbreding van het passagiersbestand en het aanbod van reisbestemmingen waarbij ook de ‘markt’ bestaande uit landen van de Association of Caribbean States (ACS), waaronder Cuba, zullen worden meegenomen.
BuZa zal hiertoe de beschikbare diplomatieke en consulaire instrumenten aanwenden om onder andere de historische plaats van de SLM als National Carrier van ons land te waarborgen, te doen respecteren en verder gestalte te geven. Woorden van gelijke strekking werden geuit tijdens de bijzondere bespreking tussen BuZA-minister Yldiz Pollack-Beighle en SLM-directeur Robby Lachmising op 21 februari jongstleden. De bewindsvrouw en de directeur werden tijdens de bespreking bijgestaan door hun desbetreffende staffunctionarissen.
Lachmising informeerde de minister in dit kader over de plannen van de SLM, afgestemd op de actuele bewegingen in het internationaal en regionaal vliegverkeer, waarvan de SLM gebruik zou kunnen maken om haar vleugels verder uit te slaan. De SLM heeft mede in dit verband in januari 2017 reeds een vruchtbaar oriëntatiebezoek aan Cuba gebracht, en werd hierbij ondersteund door de ambassade van Suriname aldaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is bereid om zo snel mogelijk invulling te geven aan zijn rol om onze National Carrier effectief en doelgericht bij te staan in het streven om haar horizon te verbreden. Partijen hebben met elkaar afgesproken dat de beoogde samenwerking tussen het ministerie en de SLM binnen afzienbare tijd zal worden beklonken.

More
articles