February 18, 2017


Debuutalbum Jeangu Macrooy komt in april uit


February 18, 2017

De Surinaamse singer en songwriter Jeangu Macrooy brengt in april zijn debuutalbum uit. De release vindt op 13 april plaats met een optreden in de club Bitterzoet in Amsterdam en de volgende dag is de plaat overal te beluisteren.  Jeangu,die voorheen vooral melancholische muziek maakte, gaat op zijn album een andere kant van zich laten zien namelijk die rauwere kant. In april vorig jaar verscheen zijn EP ‘Brave Enough’, waarvan zijn eerste single ‘Gold’ de aandacht trok. Die werd overigens gebruikt in een reclame voor de HBO-serie ‘Game of Thrones’. Het gaat heel goed met de muziekcarrière van de Surinaamse zanger en songwriter Jeangu Macrooy die nu in Nederland woont. Ondanks het succes in Nederland mist hij bepaalde zaken uit Suriname. Vooral het eten. “Ik denk dat als ik weer op Zanderij land, daar gelijk wat lekkers ga kopen en dan onderweg in Lelydorp stop om bij de warungs wat te eten. “Jeangu die in Suriname samen met zijn tweelingbroer Xillian het duo Between Towers vormde, vertrok in 2014 uit zijn geboorteland om in het koude land te studeren aan het conservatorium ArtEz in Enschede.