Workshop Natural Hair voor betere haarverzorging

Vaak genoeg zitten ouders of verzorgers van kinderen met de handen in het haar voor wat de verzorging van het haar van hun kroost betreft. Deze onwetendheid gaat veelal gepaard met de aanschaf van allerlei haarproducten, die in bepaalde gevallen zorgen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Om zulke problemen te voorkomen, organiseert Design Essentials Suriname vanaf zaterdag workshops en talks, waarbij zij zich de eerste keer zal richten op de verzorging van kinderhaar. Deze activiteit is niet alleen voor degenen met sterk gekruld of kroeshaar, maar voor een ieder die wil weten hoe hij zijn haar beter kan behandelen. De organisatie wil niet alleen de producten distribueren, maar wil iedereen die dagelijks verantwoordelijk is voor de eigen haarverzorging of het haar van anderen, bijvoorbeeld kinderen, leren hoe het haar op een goede manier verzorgd kan worden. Uitgangspunt van Design Essentials is om de structuur van het haar te ondersteunen en deze niet kapot te maken door sterke chemische behandelingen.

Deze activiteit van Design Essentials Suriname kent twee fases. Bij de eerste fase zal er een haaranalyse plaatsvinden, waarbij er gekeken zal worden naar de ruwheid, elasticiteit en andere aspecten van het haar. Berryl Brug, vertegenwoordiger van de organisatie tevens de organisatrice van dit evenement, zegt dat afhankelijk van het haartype er een productenpakket samengesteld zal worden voor het kind. Het pakket bevat onder andere een shampoo, conditioner en een daily mousse. Op 26 februari wordt de workshop gehouden in Houttuin Wellness River Resort, waar er theoretisch en praktische uitleg gegeven zal worden over de verzorging van kinderhaar. Brug geeft aan dat de producten die in het pakket zitten, allen gefabriceerd zijn in Amerika. Daarnaast geeft ze aan dat de producten gemaakt zijn van diverse plantaardige oliën, zoals olijfolie, kokosolie en avocado-olie. Verder zegt ze dat de producten hydraterende middelen bevatten en het haar niet afsluiten.

Brug wijst erop dat er in Suriname vaak haarvet of olie gebruikt wordt voor het haar, die het haar afsluiten. Tijdens de workshops zullen producten getoond worden die het haar een mooie glans geven, maar het haar niet afsluiten. Geïnteresseerden kunnen de Facebook-pagina van de organisatie bezoeken.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles