No work, no pay: ‘Alleen in een maffiastaat mogelijk’

De regering is van mening dat er geen land te bezeilen is met de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) en heeft besloten het ‘no work, no pay’ principe toe te passen op leerkrachten die na vandaag niet werken. Vandaag zijn de leden van de BvL en de ALS bijeen geroepen in Mata Gauri voor een spoedvergadering omtrent de uitkomst van het juridisch proces (comparitie) en de onderhandeling met de overheid. Enkele leerkrachten die gehoor hebben gegeven aan de oproep van de BvL/ALS, gaven hun mening op het besluit van de regering om leerkrachten die na vandaag niet werken, niet uit te betalen.
“De regering kan dat niet doen, alleen in een maffiastaat is dat mogelijk”, dit zijn de woorden van R.N. tegenover De West, leerkracht op een middelbare school. Zij geeft aan dat de leerkrachten een stakingsrecht hebben en dat kan ze niet ontnomen worden. Zij zegt verder dat de leerkrachten de waardering behoren te krijgen die zij verdienen, dus ze voeren een rechtvaardige strijd. R. N. vindt het laf dat de regering heeft besloten om leerkrachten die na vandaag niet werken, niet uit te betalen. Zij geeft aan dat de meeting van vandaag, geen staking was: “Het is een oproep van de bond en we hebben het recht om als bond te vergaderen.”
“De regering is op de hoogte van de kracht van leerkrachten en daarom probeert ze ons te intimideren”, zegt C. V., leerkracht op een lagere school. Ze zegt dat de acties niet opgeheven, maar opgeschort zijn. Morgen zijn de leerkrachten op school om les te geven, met dien verstande dat de onderhandelingen met de regering doorgaan. Verder zegt ze dat de leerkrachten zich niet gewonnen hebben gegeven, maar dat de regering meer ruimte krijgt om te doen wat er van ze gevraagd wordt. “Als dat niet gebeurt, gaan wij over tot de volgende actie”, zegt C.V..

More
articles