‘Moord en criminaliteit kunnen we nooit goedpraten’

“In een samenleving zijn er waarden en normen. Er zijn zaken die onder geen enkele voorwaarde goedgekeurd kunnen worden in de samenleving, zoals moord, geweld, criminaliteit. Dan maakt het niet uit wie zich schuldig gemaakt heeft hieraan en wanneer het gebeurd is.” Dit zijn woorden van VHP-volksvertegenwoordiger Krishna Mathoera. Onlangs heeft NDP-volksvertegenwoordiger André Misiekaba, laten blijken moeite te hebben met de gebedsdienst die bisschop Karel Choennie aanstaande woensdag zal houden in verband met het requisitoir dat de volgende dag zal worden gehouden in de Krijsraad in verband met het 8 Decemberstrafproces. Het bevreemdt de VHP-parlementariër dat Misiekaba die tevens pastor is, problemen heeft met een gebedsdienst. Ze is van mening dat Misiekaba juist zou moeten vragen voor gebed.

Maar Mathoera meent dat de fractieleider van NDP dat niet doet, omdat hij een dubbele moraal heeft. Ze is van mening dat Misiekaba tegen de gebedsdienst is, omdat hij in de partij zit van de hoofdverdachte. Zo past de gebedsdienst dus niet in zijn straatje volgens het oppositielid.

Mathoera zegt dat Misiekaba met de Amnestiewet kiest voor moord, welke je kunt afdoen middels een politiek proces.

De VHP-volksvertegenwoordiger zegt dat Misiekaba ook steeds in de verdediging gaat voor zijn partijgenoten en de politieke tegenstanders aanvalt, terwijl hij zich beter kan richten op hoe er ordening in de partij gebracht kan worden en hoe de situatie in het land verbeterd kan worden. Ze benadrukt dat rechtsstaat de ruimte moet krijgen om tot een objectief oordeel te komen. “Om te weten hoe democratie en scheiding der machten werkt, kan hij een voorbeeld nemen aan Amerika, waarbij het recente besluit van de president, Donald Trump, met betrekking tot het inreisverbod, ongedaan wordt gemaakt door de rechter”, benadrukt Mathoera.

Ze zegt dat gebeurtenissen in het verleden die veroorzaakt zijn door de huidige regeringsleiding, ervoor gezorgd hebben dat de samenleving bang is geworden voor de president. Deze gebeurtenissen in het verleden, die allen gepaard zijn gegaan met moord, geweld, misleiding, leugens, intimidatie en brand, heeft de samenleving met trauma’s achtergelaten.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles