February 4, 2017


Lord Fender maakt comeback met romantisch Valentijn lied


February 4, 2017

De in Suriname geboren Dancehall/Reggae artiest Lord Fender (Clyde Jacques) zal op Valentijnsdag (14 februari) een tweede romantische reggae single ‘Beautiful’ lanceren. Dit nummer wordt samen met een videoclip uitgebracht, welke op toplocaties in Nederland is geschoten.  Dit jaar komen er van de artiest twee nieuwe albums en een videoclip DVD ‘Friss & FAYA’ uit in samenwerking met verschillende artiesten. Fenda be-looft dit jaar een spectaculair jaar met zijn muzikale comeback. Lord Fender is officieel woonachtig in Rotterdam, Nederland en zijn muziekstijl is meer dancehall, reggae, zouk en hiphop en R&B. De artiest is geen onbekende in de Surinaamse rap/dancehall wereld en was muzikaal zeer actief in de periode 2004-2008, daarvoor is hij een bekende breakdancer geweest. Fender was op-richter en bedenker van de voormalige Rapgroep Lyrics Pentagon, waar Colonel ook lid van was. Zijn eerste solo cd ‘TIK DJA’ bracht hij uit in 2007 en de eerste Single en hitje ‘BRRR’. De tweede single ‘Orgie’ was in collaboratie met Enver, Tatoo en dans van Mystikal. Met de rapgroep Lyrics Pentagon bracht hij de cd ‘First Blood’ uit en scoorde hits als: ‘Baby Baby’ in 2005; ‘Alla day’ in 2005 en ‘Jag ding jag ding gweh’ in 2005. Al zijn videoclips en zijn tunes regisseert en componeert hij zelf. Thans heeft hij zijn eigen nieuwe label ‘LYRICS FAYA RECORDS’. Samen met zijn muziekgroep ‘2HOTT MUSIC’ bestaande uit zijn drie neven Don Shala, Lyrics Don & Stick Flo, heeft hij ondertussen in de afgelopen periode ook al wat singles en videoclips uitgebracht, enkele zijn ‘Give it to me’, ‘This is how we Roll’ en ‘Bounce op de Beat’. Na een muzikale pauze is Frenda terug met een nieuwe cd waarop veel interessante samenwerkingen zijn met bekende artiesten als Jah-levi, Poppe, Johanman, Kadensie en Nederlandse artiesten zoals Logisch, Burgamn, Scotteboii & Sepa. De naam Fender kreeg hij van een goede vriend, namelijk een rapper die toevallig ook Bounty werd genoemd, waarmee hij vroeger vaak rapte en rap battles mee deed. Beide jongens waren een grote fan van de Jamaicaanse artiest Bounty killer en zongen ook met dezelfde zware bass stem, maar Fender kon zijn stem zodanig variëren in verschillende tonen dat men hem gauw vergeleek met Chuck Fender. Sindsdien bleef die naam Fender hangen.