January 28, 2017


Smokie Benz wil meer bekendheid in Suriname


January 28, 2017

De Jamaicaanse reggae en dancehall artiest Smokie Benz aka Smoke Dem wil meer bekendheid in Suriname verwerven. Hij is momenteel in de Next Level Studio druk bezig te werken aan een album speciaal voor de Surinaamse muziekmarkt. Het album zal 15 songs bevatten. Denvelo en Wiseman Gad leveren ook een bijdrage aan het project. Van Smokie is er nu ook een song getiteld ‘No Begi Begi’ gelanceerd. Hij werkt samen met het bedrijf Framez Motion aan de videoclip. ‘No Begi Begi’ is een ode aan de vrouw. “Wees zelfstandig en zelfverzekerd. No Begi Begi”, stelt Smokie Benz. Een ander lied Marihuana, een samenwerking met zijn landgenoot Athony Season, dat ook op het album komt te staan, doet het heel goed op Jamaica. Smokie Benz is al een tijdje in Suriname. Hij leerde het land via Fantan Mojah kennen en raakte er meteen verliefd op. “Suriname is een mooi land net als Jamaica. Het enige verschil is de taal. Ik voel me thuis hier”, meent hij. Lambert Howard Hamilton, zoals Smokie Benz officieel heet, timmert al 17 jaar aan de weg in de reggae en dancehall muziekwereld. (foto: Smokie Benz en Ahtony Season)