Nurmohamed ontevreden over basisgoederen

Het ministerie van Handel en Industrie (HI) heeft onlangs bekengemaakt dat vijftien basisgoederen gevrijwaard zullen worden van invoerrechten en omzetbelasting. VHP-parlementariër Riad Nurmohamed, die tevens deel uitmaakt van de commissie van het ministerie van Handel en Industrie (HI) in De Nationale Assemblee (DNA), gevraagd naar een reactie, zegt tegenover De West, dat hij niet helemaal tevreden is met de samenstelling van het pakket. Hij verklaart dat de prijsverlaging van de goederen de burgers slechts ten dele zal helpen. Nurmohamed haalt als voorbeeld babyvoeding aan, die ook voorkomt op de lijst van producten. Volgens hem is babyvoeding een dure grap in ons land, vandaar dat hij vindt dat de product in feite gesubsidieerd moet worden door de overheid. De VHP-parlementariër merkt ook op dat er ongezonde voedingsmiddelen in het pakket zitten, namelijk kippenworstjes. Hij vraagt zich ook af als iedereen sardien moet eten, een product dat eveneens opgenomen is in het pakket.

Nurmohamed mist in het pakket voedingsmiddelen die eiwitten bevatten, omdat deze haast onbetaalbaar worden. Nurmohamed is een voorstander van lokale producten en vindt de regering in plaats van blikjes sardien, de prijs van lokaal vis kan subsidiëren. Wat de kwaliteit betreft, vindt  Nurmohamed dat er voor gewaakt moet worden dat geen inferieure producten binnen worden gehaald. Hij deelt mee dat de lijst van de basisgoederen niet is samengesteld door de commissie of op adviezen van de commissie.

Op de lijst met basisgoederen, ontbreken de merknamen van de producten. Sonia Sewgobin, hoofd afdeling Algemeen Economisch Beleid van het ministerie van HI, zegt dat de merknamen van de producten niet wordt geplaatst. Dit, omdat het om verschillende merken gaat. Sewgobin geeft aan dat de vijftien basisgoederen allemaal goederen zijn die worden geïmporteerd, vandaar dat er gesproken wordt van het afschaffen van invoerrechten en omzetbelasting. Zij voegt eraan toe dat de prijzen van grondstoffen die geïmporteerd worden door lokale producenten, gevrijwaard zijn van invoerrechten en omzetbelasting. Sewgobin benadrukt dat de keus van producten een aangelegenheid is geweest van de regering.

door Johannes Damodar Patak

 

 

More
articles