January 28, 2017


Maikel Deira betreurt situatie artiesten


January 28, 2017

Maikel Deira, muzikale leider van Aptijt, betreurt wat artiesten nu meemaken in 2017, maar ook wat hen de laatste maanden in 2016 is overkomen. Hij benadrukt dat een artiest zijn gevoelens middels zang, muziek en kunst uitdraagt. “Daarbij streven artiesten ernaar om een bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving in hun land”, zegt Deira als artiest. Hij verklaart dat buitenlandse artiesten hetzelfde doen in hun thuisland, waarbij er volgens de muzikale leider van Aptijt gesproken kan worden over een weerspiegeling. Verder betreurt Deira dat onze artiesten zo vaak in de fout gaan, terugblikkend op de gebeurtenissen in de muzikale wereld de afgelopen maanden. De muzikale leider van Aptijt, die de Surinaamse, maar ook de internationale beweging volgt op muziek- en zanggebied, zegt dat hoewel Suriname gekenmerkt wordt als een gezegend land, we niet bespaard zijn gebleven als er gekeken wordt naar wat wij dagelijks meemaken. “Wie had gedacht dat we geen veranderde situatie zouden meemaken in het weer. Wanneer je denkt dat de zon schijnt, heb je zon en regen tegelijkertijd. Zo zie je dat artiesten met faam en naam betrokken zijn bij vele gevallen en anderen het leven laten, soms alleen en anderen met gezin”, benadrukt Deira. Daarom doet Deira een beroep op de artiesten zich te laten begeleiden door iets ouderen met ervaring en inzicht. Volgens deze muzikale leider kan een ar-tiest alleen op deze manier zijn/haar plaats behouden. De top bereiken is goed, maar wat doe je om die plek te behouden? Gaat alle talent verloren bij de dood? Deira hoopt dat artiesten de maatschappelijke situatie serieus nemen, want hij is van mening dat wat de ene overkomt, ook met een ander kan gebeuren.