‘Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij’

Huize Tyltyl, dat onderdak biedt aan kinderen met een lichamelijke beperking, heeft van Rosebel Gold Mines N.V. een volledig gerenoveerd gebouw gehad. De voorzitter van het bestuur van Huize Tyltyl, Glenn Sydney, zei vandaag bij de officiële overhandiging van het gerenoveerde gebouw, dat het tehuis in een slechte staat verkeerde, maar dat de financiële middelen van het tehuis ontoereikend waren om de nodige renovaties te plegen. De bestuursvoorzitter zei dat net toen zij ten einde raad waren, ze een telefoontje kregen van Rosebel Gold Mines N.V., dat de president en CEO van het bedrijf, Steve Letwin, in Suriname was en graag een bezoekje aan het tehuis wilde brengen om de kinderen te verrassen. Sydney zei dat Letwin de volgende dag, 15 maart 2016, al op bezoek zou komen en het tehuis in de gelegenheid wilde stellen om een verlanglijstje te maken. Het verlanglijstje leidde naar de renovatie van het gehele gebouw van het tehuis.

De renovatie heeft Rosebel Gold Mines N.V. in totaal US-dollar 200.000 gekost. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Haukes Constructions N.V. en Sunecon Suriname. Voor de renovatie was een periode van zeven maanden uitgetrokken, Sydney zegt dat de werknemers echter drie maanden hebben ingelopen van de verwachte tijd om af te ronden.

Letwin vindt het een eer dat hij een bijdrage aan de renovatie van Huize Tyltyl heeft kunnen leveren.

Hij vindt het van groot belang dat er niet alleen goud ontgonnen wordt door Rosebel, maar dat er ook sprake is van een goede samenwerking en partnerschap tussen de multinational en de Surinaamse gemeenschap. Letwin besprak ook de toestand van het tehuis toen hij vorig jaar op bezoek ging. Hij voegde eraan toe dat hij ook is opgegroeid in een huis waar veel aan mankeerde. Hij zegt dat hij daarom weet wat het is als de noodzakelijke faciliteiten ontbreken. Net zoals men hem geholpen heeft in zijn jongere jaren, vindt hij het ook belangrijk om anderen te helpen. Letwin sloot zijn toespraak af door te zeggen dat de renovatie niet de laatste bijdrage zal zijn aan Huize Tyltyl. Hij deelde mee dat Rosebel Gold Mines eraan zal bijdragen dat het tehuis in een goede staat blijft.

Het tehuis heeft door middel van presentjes en een optreden van de kinderen haar blijk van waardering getoond aan Rosebel Gold Mines N.V., Haukes Construction N.V. en Sunecon Suriname, die gewerkt hebben aan de renovatie van Huize Tyltyl.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles