DSB Bank stelt Proeve buiten dienst

De Raad van Commissarissen (RvC) bij DSB Bank heeft algemeen directeur Sigmund Proeve buiten dienst gesteld. Proeve is aangezegd zich tot nader order te onthouden van het uitoefenen van zijn functie als Chief Executive Officer (CEO) van de bank tot aan de beëindiging van zijn dienstverband.

Het nieuws over het op non-actief stellen van de algemeen directeur komt een dag nadat gisteren het gerucht ging dat de financiële instelling, waar hij leiding aan gaf, in luiqiditeitsproblemen zou verkeren en failliet zou zijn. Dit gerucht werd door zowel Proeve als de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, ontkend.

De RvC bevestigt in een persbericht wel dat DSB Bank het boekjaar 2016 met een verlies afsluit.

‘De Raad van Commissarissen van De Surinaamsche Bank N.V. heeft dit verlies en het functioneren van de leiding van de bank aan een nadere beschouwing onderworpen. Deze evaluatie is met de leiding van de bank besproken’, schrijft de RvC.

Uit het overleg is volgens haar gebleken dat er een verschil van mening bestaat tussen de Raad en de CEO, drs.S.Proeve, over de wijze waarop thans leiding zou moeten worden gegeven aan de bank.

‘Op grond daarvan heeft de Raad de heer Proeve aangezegd zich tot nader order te onthouden van het uitoefenen van zijn functie als CEO van de bank tot aan de beeindiging van zijn dienstverband’.

Volgens de RvC zal mevrouw drs.H.Lieuw-Hie-Gonesh, statutair directeur (Chief Commercial Officer) vooralsnog met het voorzitterschap van het directieteam worden belast.

De RvC benadrukt dat de dienstverlening van de bank onverminderd gegarandeerd is en dat de nodige maatregelen getroffen zijn om de winstgevendheid te herstellen.

Intussen heeft de verkezeringsmaatschappij Assuria N.V. als grootaandeelhouden van DSB Bank in een persbericht aangegeven op de hoogte te zijn van ‘de maatregelen die genomen zijn om de winstgevendheid van de bank te herstellen’. De maatschappij zegt ook kennis te hebben genomen van het verlies van De Surinaamsche Bank N.V. over het boekjaar 2016. Assuria zal de bank onverkort ondersteunen daar waar nodig is.

Proeve was bij DSB Bank de opvolger van Edward Muller.

More
articles