Herstart distributie voedselpakketten per februari

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft in een persbericht bekendgemaakt dat het ministerie de eerste periode voor de verstrekking van voedselpakketten heeft beëindigd. Jerry Renfrum, directeur van het directoraat Sociale Zaken, zegt tegenover De West, dat het verdelen van voedselpakketten een besluit van de regering is geweest voor een periode van een jaar. Vanaf februari zullen er weer voedselpakketten verdeeld worden. Renfrum zegt dat de sociaal zwakkeren bij de laatste distributie van pakketten een overbrugging hebben gehad voor de maand januari. Inmiddels verdeelt het ministerie al een jaar voedselpakketten, vandaar dat is besloten om het project te evalueren. Wij hebben vernomen dat er grote betalingsachterstanden zijn voor de goederen in de pakketten. Renfrum zegt echter niet op de hoogte hiervan te zijn.

NPS-parlementariër Patricia Etnel, tevens lid van de vaste commissie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zegt dat zij geen voorstander is van het verstrekken van voedselpakketten, omdat het volgens haar geen armoede bestrijdt.

Ze erkent wel dat het voor veel mensen een welkome hulp is in deze moeilijke economische tijd, maar Etnel ziet liever dat de regering de sociaal zwakkeren een hengel geeft, dan alleen een vis. “De regering moet werkgelegenheid creëren, zodat mensen zelfvoorzienend worden en armoede tot de verleden tijd behoort”, zegt ze.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles