Zoon Prince Koloni liever bakra dan blaka

Lil Prince, de zoon van de bekende artiest Prince Koloni, is in opspraak geraakt in Frans-Guyana. De inmiddels bekende artiest, die op oudejaar een concert hield in Saint Laurent is al een tijd bezig zijn huid lichter te maken met een huidblekend middel. De kleine Prins wordt nu al Bakra Boy genoemd. Zijn lichter maken van de huid wordt echter niet gewaardeerd. Orjano Marengo, dat is de naam van de artiest die Prince Koloni ziet als een idool: “ Ik ben op mijn 15e begonnen met zingen met mijn vader in Suriname. Hij is mijn idool. Waar ik van houd in muziek is om mijn eigen teksten te schrijven en die op het podium te zingen”, zegt de artiest die bekendheid geniet in Frans-Guyana. Maar de laatste tijden is Orjano ook in opspraak geraakt. De artiest, die voor veel jongeren een voorbeeldfiguur is geworden, heeft besloten zijn huid te bleken. Van blaka naar bakra, waarom die keus? Lil Prince deelt zijn verandering niet graag: “Hoe ik op het idee ben gekomen mijn huid te bleken? Dat houd ik liever voor mezelf. Het is een geheim tussen mij en mezelf. Ik voel me goed, ik voel mij verheven, ik zit lekker in mijn vel, vrij en trots op mezelf. Ik ben mezelf en zal altijd mezelf blijven”, vertelt het idool dat erkent een aantal van zijn fans te hebben verloren. In een gebied waar huidskleur en etniciteit een belangrijke rol spelen heeft Bakra Boy veel kritiek moeten incasseren. Maar voor de zanger en schrijver is niet de huidskleur, maar de inhoud van grotere waarde: “Mensen houden allereerst van muziek, van goede vibes. Zij weten waar ik over schrijf, het zijn goede woorden, ik verspreid goede berichten. Dus ik zal mijn fans altijd behouden”, zegt hij zelfverzekerd. Met deze stap blijkt Arjano vele taboes te willen doorbreken. Is, net als Michel Jackson, een lichtere huidskleur synoniem voor succes? Of is de boodschap dat persoonlijkheid en inhoud belangrijker is dan huidskleur? Het debat is in Frans-Guyana in ieder geval losgebarsten.

More
articles