Bedrijfsvoering Covab in gevaar bij uitblijven investeringen

Indien investeringen dit jaar uitblijven, zal de bedrijfsvoering van het Elsje Finck Sanichar College (EFS College COVAB) in gevaar komen. “Belangrijke investeringen die cruciaal zijn voor het bedrijf zijn aangehouden, maar in 2017 zullen deze investeringen onherroepelijk moeten plaatsvinden, anders zal de bedrijfsvoering in gevaar komen.”

Zo sprak directeur Angele Wallerlei-Kum-bangsila afgelopen woensdag in haar toespraak ter inleiding van het nieuwe jaar.

De directeur die onder andere de medewerkers bedankte voor hun inzet het afgelopen jaar, gaf aan dat de doelstellingen niet voor 100 procent zijn behaald, maar dat er tevreden teruggeblikt kan worden met een 70 procent realisatie van de plannen. Wallerlei gaf verder aan dat 2016 in het teken stond van eigen verantwoordelijkheid. Eigen verantwoording, omdat bekend is in welke financiële situatie de overheid verkeert, dit met betrekking tot de financiering van de be-drijfsvoering het afgelopen jaar. Toch is er getracht de bedrijfsvoering te continueren en hoewel slechts de helft van de jaarsubsidie is ontvangen, is ervoor gezorgd dat alle zaken van het personeel uitgevoerd zijn.

De jaarplannen voor 2017 zijn tot stand gekomen op geleide van  onder andere de jaarrede van president Desiré Bouterse, het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma 2017-2020, het strategisch plan van het EFS College Covab 2014-2018, het Nationaal Onderwijsplan en een kaderbrief van het management. Deze kaderbrief gaf speerpunten aan waarlangs de afdelingen de jaarplannen dienden op te maken. Deze speerpunten zijn op het gebied van financiële efficiency, HRM cultuuromslag, kritisch kijken naar de onderwijsprogramma’s, investeringsplan en financiering hiervan en ook het behouden van de ISO 9001:2008 certificering. Wallerlei gaf verder aan dat in 2017 er gefocust zal worden op het verder gezond maken van de organisatie. Maatregelen zullen ingezet worden om de performance van de organisatie op individueel en collectief niveau aanzienlijk te verbeteren. Performance zal in 2017 als en rode draad door alles heen lopen.  Grace Malm-Lackin, de voorzitter van het stichtingsbestuur, gaf in haar toespraak aan dat het niet behalen van doelen niet gelegen mag hebben aan de eigen inzet of affiniteit, maar aan andere factoren. Wallerlei benadrukte dat samen de interne organisatie sterk gemaakt zal moeten worden om de externe uitdagingen, maar ook de interne uitdagingen, het hoofd te kunnen bieden. Het vertrouwen is er dat het EFS College Covab dit eensgezind kan realiseren. Zij sprak de hoop uit dat het managementteam, samen met de stafleden en overige personeelsleden, zich dit jubileumjaar waarin het 35-jarig bestaan wordt gevierd, door alle uitdagingen heen zal kunnen manoeuvreren.

 

More
articles