DSB werkt aan problemen van cliënten

In de afgelopen dagen is het gebleken dat klanten van De Surinaamsche Bank (DSB) veel last ondervonden bij het interbancair betalingsverkeer dat ook bekend staat als POS’en. Vooral in het centrum bleek dat klanten met een DSB-pinpas geen transacties konden doen via POS-apparaten van andere banken. Ook heeft de redactie van DSB-gebruikers vernomen dat de pinautomaten van deze financiële instelling niet optimaal werkten in de afgelopen twee dagen. PR-officer van DSB, Renate Cruden, zegt aan De West, dat de bank echter geen klachten binnen heeft gekregen. De storingen waarmee de bank de afgelopen week werd geconfronteerd, waarbij er geld afgeschreven werd van de rekening van de DSB-klanten, maar ze het niet in handen kregen, is volgens Cruden het enige waaraan nog gewerkt wordt.

Ze wijst erop dat de pinautomaten normaal functioneren en dat het systeem continu gemonitord wordt door de technische afdeling van de DSB Bank.

Er wordt nog gewerkt aan het terugboeken van de gelden van de klanten die slachtoffer zijn geworden van de storing van de vorige week. Cruden wijst erop dat zulke problemen onder normale omstandigheden binnen een dag opgelost worden, maar met de feestdagen hebben mensen meer transacties gepleegd dan normaal, waardoor het de bank nu meer tijd kost om te controleren of alle transacties correct zijn doorgekomen. Het duurt volgens de PR-officer daarom wat langer voordat alle gelden teruggeboekt worden.

Wat het interbancair betalingsverkeer betreft, zeggen zowel Cruden als de directeur van B-Nets, Kenneth Hendrison, dat er geen storing is. Cruden benadrukt wel dat het soms kan voorkomen dat klanten een foutmelding krijgen bij het POS’en in de gebieden Zuid-West en het Centrum, maar dat komt volgens haar door een probleem in de datalijnen. Ze zegt dat Telesur enkele maanden geleden zijn oude systeem heeft vervangen en dat maakt dat klanten van alle andere banken last hiervan ondervinden bij het POS’en. De diverse banken zijn samen met B-Nets en Telesur bezig te kijken waarom POS’en soms niet lukt en hoe het probleem verholpen kan worden.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles