PLO stelt regering ultimatum

Na een algemene leden vergadering (alv) hedenmorgen heeft de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) besloten om de regering een ultimatum te geven tot aanstaande donderdag. De organisatie verwacht van de regering dat ze binnen twee dagen de achterstallige subsidiegelden overmaakt. Dit zegt de voorzitter van PLO, John Mahadewsing, tegenover De West. Hij geeft aan dat de leden aanstaande vrijdag weer bij elkaar komen om te besluiten wat het actiemodel zal inhouden, als de regering de gelden niet heeft overgemaakt. “Als er gestaakt moet worden, dan gaan we staken, als er anders actie gevoerd moet worden, doen we dat”, aldus de PLO-voorzitter.

De particuliere lijnbushouders hebben inmiddels zes maanden geen subsidie ontvangen. Daarnaast moest er met ingang van het nieuwe jaar al een gewijzigd bustarief vastgesteld worden. De 20 procent tariefsverhoging die de particuliere lijnbushouders het vorig jaar toegekend kregen, was geldig tot 31 december. Helaas is er nog geen nieuw tarief vastgesteld, ook zijn er eerder geen gesprekken gevoerd met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Mahadewsing geeft aan dat op maandag 9 januari de eerste onderhandelingen met TCT zullen beginnen.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles