PLO komt met eigen oplossingen als regering blijft zwijgen

De voorzitter van de Particuliere Lijnbus-houders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, zegt dat er te lang aan de weg getimmerd wordt alvorens er oplossingen komen voor de uitblijvende subsidiegelden en de aanpassing van de bustarieven. Volgens hem wil de overheid niet over de brug komen en in dat geval zullen de betrokken organisaties zelf de handen uit de mouwen steken. De particuliere lijnbushouders hebben inmiddels al zes maanden geen subsidie ontvangen. Daarnaast zal de situatie nijpender voor hen worden, als de huidige bustarieven niet op korte termijn worden aangepast.

Mahadewsing zal de minister hierover aanschrijven. De 20 procent verhoging die de lijnbushouders het afgelopen jaar toegekend kregen, was tot 31 december geldig. De PLO-voorzitter wijst erop dat er voor die periode gesprekken gevoerd moesten worden om het nieuwe tarief te bepalen, echter daar er niets van terechtgekomen.

Mahadewsing geeft aan dat er vandaag of morgen een algemene leden vergadering (alv) gehouden zal worden, daar zal bepaald worden welke richting de organisatie zal opgaan als de bovengenoemde problemen niet binnen een korte periode worden opgelost door de desbetreffende instanties. Mahadewsing zegt dat de organisatie op diverse manieren in actie kan komen. Een daarvan is dat het busvervoer lamgelegd wordt, een andere manier is dat de PLO zelf een tariefsverhoging vaststeld. Wordt er gekozen voor het laatste, dan zal de organisatie volgens Mahadewsing middels een schrijven de tariefsverhoging onder de aandacht brengen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Wat de uitbetaling van de subsidiegelden betreft, hebben de bushouders nog niets gehoord van het ministerie van Binnenlandse zaken (BiZa) en het ministerie van TCT. Mahadewsing zegt dat niemand iets schijn te weten bij deze twee ministeries als hij contact opneemt om te weten wanneer de uitbetaling plaatsvindt. Als de uitbetaling niet deze week geschiedt, dan zullen er volgens Mahadewsing andere stappen ondernomen worden.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles