VHP voorstander van strijd leveren

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is er een voorstander van om strijd te leveren in De Nationale Assemblee (DNA) en buiten DNA, dit zegt Chan Santokhi, voorzitter van de VHP. Dit naar aanleiding van het voorstel van de Pertjajah Luhur (PL) om het mandaat als oppositie terug te geven aan het volk. Hij geeft aan dat het voorstel van de PL heel serieus behandeld zal worden binnen de partij, maar hij had liever dat de PL dit voorstel eerst binnen de oppositie had besproken. Santokhi is van mening dat de achterban van de VHP verwacht dat DNA-, RR- en DR-leden, opkomen voor de belangen van het volk. Hij zegt dat het niet zo kan zijn dat de oppositie het mandaat teruggeeft aan het volk en dat de coalitie dan vrij spel krijgt om wetten goed te keuren in DNA. Santokhi geeft aan dat ondanks dat de oppositie weinig ruimte krijgt in DNA, het belangrijk is dat zij het volk vertegenwoordigt.

Santokhi verklaart dat er nog heel veel verdeeldheid heerst onder de verschillende groepen in de samenleving, terwijl een ieder slachtoffer wordt van het wanbeleid dat door de regering wordt gevoerd. Komend jaar zal de VHP volgens Santokhi zich erop richten om de eenheid onder de verschillende groepen te laten groeien naar een bundeling. Hij kan zich niet voorstellen dat leden van de coalitie achter het beleid van de regering staan. Hij is van mening dat deze leden het op hun geweten zullen hebben, omdat zij er medeverantwoordelijk voor zijn dat ons land zich in zo een slechte situatie bevindt.

VHP-parlementariër Jitendra Kalloe, zegt dat het voorstel van de PL op voorzittersniveau besproken zal worden. Hij geeft ook aan dat de VHP al lang bezig is met het voeren van gesprekken met de vakbeweging, vrouwenbewegingen en andere groepen in de samenleving. Hij verklaart dat de regering nog steeds veel vragen niet beantwoord heeft in DNA. Ondanks dit deelt hij dezelfde mening als de voorzitter en vindt dat de oppositie het volk moet blijven vertegenwoordigen in DNA.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles