Peneux installeert Werkgroep Herstructurering Mulo

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft gemeend de structuur van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (Mulo) aan te passen na gesprekken met het Mulo Directeuren Beraad over de problemen binnen dit onderwijsniveau. Peneux heeft de ‘Werkgroep Herstructurering Mulo’ ingesteld om dit te bewerkstelligen.

De werkgroep zal onder meer de huidige splitsing van de A/B-richting in het tweede leerjaar evalueren, omdat gebleken is dat dit systeem niet meer werkt. Bovendien moet er een evaluatie komen van het bestaand curriculum en het lesurentabel per leerjaar. Eventueel moet er een andere verdeling komen van het gewicht van de verschillende vakken en de introductie van meerdere keuzevakken. “Er moeten profielen worden samengesteld van kinderen die aan de hand daarvan hun vakken gericht kunnen kiezen”, aldus de bewindsman.

De werkgroep werkt ook aan de invoering van een studentvriendelijk doorstroomsysteem van het Mulo naar het Vos-niveau. Er wordt verder gekeken naar de mogelijkheid voor het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur binnen het Mulo, rekening houdende met de dagelijkse problemen op school. “Een organisatie waarbij de directie niet alleen wordt belast, maar taken beter verdeeld worden”, legde de minister uit.

De werkgroep is voor de duur van zes maanden ingesteld, daarna zal er geëvalueerd worden of er continuïteit nodig is. De voorzitter  van de werkgroep is Marisa Meye, die ook de voorzitter is van het Mulo Directeuren Beraad.  Als leden zijn aangesteld: Indira Ramdin (secretaris), Perdipkoemar Murli, Hussainali Bafati, Errol Ijzer, Wendy Riedewald  en Marjory San A Jong.

More
articles