December 10, 2016


Donavey na vijf jaar terug met nieuwe muziek


December 10, 2016

De rapper Donavey is na vijf jaar terug met een nieuw product met de opmerkelijke titel ‘Aankomst’. Hij is niet meer de jongen die we kennen van de rapgroep TIK: hij is volwassener geworden. Dit is ook te merken aan zijn muziek. Donavey is ook in een andere fase in zijn leven beland. Een fase waarin succes, gezondheid, blijdschap en familie een grotere rol spelen dan voorheen. ‘Aankomst’ bevat 16 tracks en wordt op vrijdag 16 december officieel gelanceerd. Donavey wiens naam eigenlijk Xergio Caffe is, zag op 11 mei 1989 het levenslicht. Hij is de jongste van drie zonen en woonde vanaf geboorte tot de leeftijd van 20 jaar op Zorg en Hoop. Zijn rapcarrière begon op de leeftijd van 13 jaar toen hij samen met Guillermo Spalburg en Ryan Burleson de rapgroep TIK oprichtte. Donavey dicht echter sinds zijn 8e jaar, waardoor de schrijfkunst bij de start van de rapgroep al aardig was ontwikkeld. Met TIK heeft hij vele hits gescoord, vooral in de periode toen de groep aangevuld werd door zes talentvolle artiesten. Donavey was later trekker van het record label JUIZT, waar tik onder viel. Dovaney streeft er naar om een succesvolle zakenman te zijn die goed kan rappen en niet omgekeerde.