Ambtenaren SRD 100, ministers SRD 50.000 voor kerstviering

Ambtenaren zullen ter gelegenheid van de viering van kerst, deze maand SRD 100 extra krijgen op hun salaris. Dit bedrag zal belastingvrij gestort worden op hun rekening. Elke minister zal een maximumbedrag van SRD 50.000 ontvangen voor relatiegeschenken. Voor de vicepresident wacht een bedrag van SRD 75.000, terwijl de president recht heeft op SRD 125.000 voor relatiegeschenken. Dit blijkt uit een missive die op 28 november is goedgekeurd door de Raad van Ministers, en waarop De West de hand heeft weten te leggen. In de missive wordt ook vermeld dat er geen budget beschikbaar gesteld zal worden voor feestelijkheden rond de kerst en jaarafsluiting.

Patricia Etnel, NPS-parlementariër om een reactie gevraagd, zegt dat zij het besluit van de regering absoluut afkeurt. Zij adviseert de regering om het bedrag van SRD 100 voor ambtenaren, op te trekken naar SRD 200. Etnel vraagt zich af wat de ambtenaren tegenwoordig voor SRD 100 kunnen kopen.

Zij is er tevens voorstander van dat de ministers relatiegeschenken uit hun eigen zak betalen of middels sponsoren. De volksvertegenwoordiger benadrukt dat het niet nodig is dat de Staat in deze economische crisis betaalt voor relatiegeschenken.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles