Vijf atleten naar Pencak Silat wereldkampioenschappen

Jordi Autar (r) in actie tijdens de 20ste Open Belgische Pencak Silat Kampioenschappen. Autar won toen een zilveren medaille. Hij en vier andere atleten zijn vandaag naar Bali, Indonesië vertrokken voor deelname aan de wereldkampioenschappen.
Een delegatie van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA) is vandaag naar Bali, Indonesie vertrokken voor deelname aan de wereldkampioenschappen van de International Pencak Silat Federation (Persilat).
De delegatie bestaat uit vijf atleten, te weten: Jordy Autar, Icharo Kasanwidjojo, Miquel Kasanwidjojo, Rivano Wongsomenawi en Jordan Soetoredjo. Verder reizen mee de coaches: Dwight Warsodikromo en Andy Soeropaiman alsook SPSA-voorzitter Florence Wangsabesari-Djamin, John Padi (als delegatieleider) en Soetjipto Kromosetiko.
In Bali zullen de Surinaamse atleten volgens coach Soeropaiman op twee onderdelen in actie komen, namelijk sportvechten en kunst (seni).
Op het onderdeel Sportvechten zal Autar uitkomen in de B-klasse (50-55kg).
Icharo Kasanwidjojo doet mee in de C-klasse (55-60kg). Miquel Kasanwidjojo komt in actie in de D-klasse (60-65kg). Het sportvechten in de Pencak Silat wordt ook wel tanding genoemd.
Op het onderdeel seni (het kunstaspect van Pencak Silat) zal ons land op twee onderdelen meedoen, namelijk het solo-gedeelte oftewel tungal en het seni-festival. Wongsomenawi zal ons land vertegenwoordigen op het solo-gedeelte en daarnaast zal hij samen met Soetoredjo deelnemen aan het seni-festival.
Van de vijf atleten hebben Autar en Wongsomenawi eerder internationaal topprestaties geleverd.
Autar werd enkele jaren terug kampioen in België, terwijl Wongsomenawi in Oostenrijk ook goud heeft behaald tijdens het snei-festival.
Soeropaiman zegt dat Suriname door de Persilat is uitgenodigd voor deelname aan het WK. De atleten zijn afkomstig van twee Pencal Silat-scholen in Suriname: Pamor Badai en 4S
De delegatie reist via Nederland naar Dubai en vandaaruit naar Bali.
De groep keert op 13 december terug.

More
articles